TGAP

TGAP (Tasarruf ve Gelir Arttırıcı Programlar)

20 Eylül 2018 tarih ve 30541 sayılı Resmî Gazetede 108 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Orta Vadeli Program (2019-2021) (Yeni Ekonomi Programı 2019-2021 / YEP) yayınlanmıştır.

Bu kapsamda
Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde;
» 
Kamuda kaynakların verimli kullanılması,
» Maliyetlerin ve harcamaların azaltılması,
» 
Gelirlerin kalitesinin arttırılması amacıyla
Kamu Maliyesi Dönüşüm ve Değişim Ofisi kurulması kararı alınmıştır.

Bu bağlamda bilindiği üzere,
Bakanlığımız bünyesinde 30.01.2019 tarihli ve 80981279-809.99-145 sayılı Bakanlık Makamı Oluru ile Bakan Yardımcılığına bağlı Tasarruf Takip Ofisi (TGAP Ofisi) kurulmuştur.

Ayrıca
bu kapsamdaki faaliyetlerin il düzeyinde takibinin sağlanması amacıyla İl Sağlık Müdürlükleri bünyesinde doğrudan Sağlık Müdürlerine bağlı TGAP (Tasarruf ve Gelir Arttırıcı Programlar) Birimlerinin oluşturularak söz konusu birim sorumlularının belirlenmesi ayrıca Müdürlüklere bağlı her bir Sağlık Tesisinde ve Harcama Biriminde de bu yapılanmanın sağlanması için İl Sağlık Müdürlüklerimiz 14.02.2019 tarih ve 50223489-050.01.02-E.3 sayılı yazımızla talimatlandırılmıştır.


TGAP Birimi

TGAP Biriminin Görevleri

1. Kamu Kaynakların verimli kullanılması, maliyet ve harcamaların azaltılması, gelirlerin kalitenin artırılması amacıyla kurum içerisinde TGAP çalışmalarını koordine etmek.

2. 
Tasarruf tedbirlerinin içselleştirip uygulanması ile bu konudaki kültürün geliştirilmesi açısında TGAP eylem planları kapsamında çalışmalar yapmak.

3. 
Tasarruf ve gelir arttırmaya yönelik olarak yapılan faaliyetleri TGAP Ofisince belirlenen Faaliyet ve Maliyet İzlem Tablosu(FMİT) formatında sistem üzerinde İl Sağlık Müdürlüğüne belirli dönemler içerisinde iletmek.

4. 
TGAP faaliyetlerine yönelik Bakanlıkça düzenlenen eğitim programlarına katılmak ve yine Bakanlıkça oluşturulan materyallerinin kullanılmasını sağlamak.

5. 
TGAP programları çerçevesinde ihtiyaç tespit ve hurdaya ayırma komisyonlarında aktif olarak yer almak.

6. 
Karar destek sistemlerinden her bir harcama kalemi için hedeften sapmaları nedenleri ile birlikte rapor etmek ve gereken tedbirleri almak.

7. 
Bakanlık TGAP web sayfasındaki duyuruları ve yapılan düzenlemeleri takip etmek, iyi uygulamaların yaygınlaşmasını sağlamak.

8. 
TGAP kapsamında basında çıkan haberleri izlemek ve tasarruf kültürünün geliştirilmesinde olumlu algının oluşmasına yardımcı olmak.

9. 
TGAP Ofisince ve İl Sağlık Müdürlüğünce TGAP kapsamında verilen diğer iş ve işlemleri yürütmek.