Tuz tüketimi ve Sağlık
1.Yüksek tuz tüketimi (Sodyum için 2 gram/gün tuz için 5 gram/gün) ve yetersiz potasyum tüketimi (3,5 gram/ günden az) yüksek kan basıncına neden olur ve kalp hastalıkları ve inme riskine neden olur.
2.Dünyada bir çok kişi önerilenin üzerinde tuz tüketmektedir. (Ortalama 9-12 gr/ gün önerilen maksimum düzeyin 2 kat fazlasıdır.)
3.Günlük tuz tüketiminin yetişkinlerde 5 gramın altına düşürülmesi, kan basıncının azaltılmasına kal damar hastalıkları, inme ve koroner kalp hastalıkları riskinde azalmaya yardımcı olur.
4.Dünya Sağlık Örgütü küresel olarak üye ülkelerin toplumda tuz alımının azaltılması konusunda gönüllü hedefler belirlemiştir. (2025 e kadar %30) Tuz alımının azaltılması toplumda sağlık göstergelerini geliştiren en etkili maliyet etkin uygulamaktadır.
5.Küresel tuz tüketiminin azaltılarak önerilen düzeylerde tuz tüketilmesi ile her yıl 2,5 milyon ölümün önlenebileceği tahmin edilebilmektedir.